KNX (fastighetsautomation)

Vi hjälper dig att förverkliga dina idéer och guidar dig in i framtidens elinstallationer, där elenergismarta anläggningar, KNX, är en av framtidens kloka investeringar. Vi kan hjälpa dig med allt från el-effektivisering av din fastighet till att installera moderna styrsystem för belysning, värme och ventilation. Men även säkerhet, ökad komfort och snygg el-arkitektur. Idag är det mycket mer teknik i branschen som utöver traditionella elinstallationer gör det möjligt att integrera olika system med varandra.

När man bygger en fastighet, är KNX det klokaste valet. KNX är en installation som får ett stort antal av villans/fastighetens funktioner att fungera tillsammans. Allt för att göra det bekvämt! Belysning, värme/kyla, markiser, inbrottslarm, brandlarm mm. energibesparingen får du på köpet! Produkterna är certifierade och kompatibla med alla KNX-produkter från hundratals tillverkare.

Har du färdiga handlingar från en konsult utgår vi givetvis ifrån de handlingarna. Har du din idé på en pappservett utgår vi ifrån den. Det viktiga för oss är att resultatet i slutänden blir bra. Vi gör naturligtvis kompletta handlingar och ritningar oavsett vad vi har att utgå ifrån.

Fastighetsautomation med KNX passar i alla sammanhang från villa/fastighet till industri.

Hur många gånger har du tänkt att det vore smart med en knapp i sovrummet som släckte hela huset när du skulle gå och lägga dig? Självklart skulle det tändas en behagligt dämpad belysning när man steg upp också!

Eller varför det inte fanns en knapp vid ytterdörren som släckte hela huset när du skulle gå hemifrån, eller ännu hellre att det släcktes när du slog på inbrottslarmet så du slapp trycka på några knappar alls.

Hur smart vore det inte om lamporna i ditt hus tändes när du kom hem och slog av larmet, fast bara när det är mörkt ute såklart. Eller att taklampan i sovrummet tändes när det var dags att stiga upp. Eller varför det inte finns en fjärrkontroll till belysningen när allt annat går att styra med fjärrkontroll.

Varför kan man inte tända alla lampor på en gång när man ska städa? Eller dimma alla lampor samtidigt från ett ställe när man vill ha lite dämpad belysning?

Det är inte science fiction, du ger oss dina önskemål och vi ger dig en lösning. Tack vare ständig teknikutveckling kan vi erbjuda dig som kund väldigt funktionella och prisvärda lösningar. Vi jobbar med KNX i våra lösningar därför att KNX är en beprövad, tillverkaroberoende världsstandard som har funnits i över 20 år!

Fastighetsautomation med KNX passar i alla sammanhang från villa till industri, alla som väljer KNX är vinnare! I villasammanhang är det bekvämligheten och flexibiliteten som är den stora vinsten.

I större fastigheter har det visat sig att man kan spara så mycket som 30 % på sina energikostnader genom att få sina system att samverka. Att till exempel aldrig låta kyla och värme gå samtidigt, att inte ventilera tomma lokaler, att inte låta värme och belysning stå på när ingen är i närheten, att ljusnivåreglera mot infallande dagsljus, att stänga av elementen när fönster öppnas för vädring.

Är du nyfiken och känner att du vill veta mera? Vi har en demotavla med en villa i skala 1:10 på vårt kontor i Karlshamn. Där kan du klämma och känna på tekniken på riktigt. Du är alltid välkommen att höra av dig eller kom in till oss på ELCOM så berättar vi mera!