Kundanpassade servrar

Servrar från HP

Vi är partner av HPE och Microsoft och kan hjälpa dig att dimensionera servern efter dina behov. Allt för att du ska få precis den kapacitet som din verksamhet behöver. Vår erfarenhet är att många köper en långt större och dyrare lösning än nödvändigt. Då man idag använder virtualisering för att köra flera system på samma hårdvara och därför kan utnyttja kapaciteten mer optimalt. Vi besitter kunskap i virtualisering på Vmware esxi och Microsoft Hyper-v. Med virtualisering öppnar vi upp möjligheter då man istället kan nyttja flera servrar i ett kluster för redundans.

Har du en befintlig lösning som du håller på att växa ur? Vi hjälper dig att migrera till en ny fräsch server med all din data intakt. Vi jobbar med kända märken så som HP och Dell.

Backup – Skydda din företagsinformation

Backup av din företagsinformation

Vårt fokus ligger på säkerhet och effektivitet som innebär inbrott- och brandsäker backup samt att det ska vara enkelt att återskapa backupen när det krisar.

Storegate är ett av de backupsystem som vi rekommenderar då vi vet att de skyddar din information från brand, stöld och naturkatastrofer och med en kontinuerlig backup. De tillhandahåller även sig utav en Molngaranti som innebär att de aldrig låter din information lämna svensk mark.

Våra lösningar passar alla företag.

En backuplösning från ELCOM kan innehålla:

  • Säker backup av dator och server
  • Schemalagd uppladdning till molnet
  • SSL-kryptering över samtliga protokoll
  • Lagring i Sverige under svensk lag
  • Lokal backup för snabb återställning

Backup av ditt Office 365 system

Microsofts lösning på mejl erbjuder bättre tillförlitlighet genom flera servrar på molnet, högre datasäkerhet än din tidigare lokala server. Men den har ingen backupfunktion vilket Microsoft rekommenderar dig att ha.

Det finns scenario som kan förstöra både din e-post och filer som är lagrade i OneDrive. Det är då en backuplösning på Office 365 kommer till räddning. Sedan införandet av GDPR är backup av din mejl ett krav, tänk också på alla viktiga avtal och överenskommelser som du lagrar i din mejl.

Backup skyddar dig vid scenarion som:

  • Din e-postklient hänger sig och mejlen försvinner eller hamnar i total oordning
  • Ett misstag sker och du raderar fel mejl
  • Någon hackar ett konto och raderar allt innehåll eller tar det som gisslan ”ramsomware”
  • Du har oavsiktligt kopplat ihop ditt Office 365 konto med en elak tredje part

Kontakta oss för mer information.