Nätverk för den stora industrin eller det lilla kontoret

Oavsett vilken typ av nätverk och oavsett storlek kan vi hjälpa dig. Hela vägen från projektering till förläggning av kabel till installation av aktiv utrustning. Access, core och distribution är vanliga ord för våra kunniga tekniker och installatörer.

För oss spelar det ingen roll om du ska koppla ihop två datorer eller en hel industri, våra datanät är alltid baserade på bästa tillgängliga teknik. Vi kontrollmäter och dokumenterar alltid våra installationer för att du som kund skall vara garanterad ett felfritt nät.

Vi erbjuder mjukvarulösningar som kan övervaka stora nätverk för att din supportorganisation ska vara proaktiv. Lösningar som förenklar administration och återställning av konfigurationer i krashade enheter. Du kan hitta förlorade datorer och mac-adresser samt snabbt se vilket vlan respektive port är medlem av.

  • Konfigurering av switchar, routrar och brandväggar
  • Svetsning av fiber
  • Dokumentation, nätscheman och kontrollmätning
  • Felsökning
  • Övervakning
  • Kabeldragning och kontaktering

Cisco Meraki Partner

Cisco Accesspunkt och trådlös kontroller (WLC)

Cisco Accesspunkt och trådlös kontroller (WLC)

– Från kabel till WiFi

ELCOM levererar framtidens trådlösa nätverk från Cisco. Vi anpassar nätverket efter era krav på prestanda, tillgänglighet och täckning. Vi utför både förstudier med mätning av befintlig täckning samt kontrollmätning och felsökning. Det spelar ingen roll om ditt nätverk bara består av en enskild (stand-alone) accesspunkt eller flera hundra stycken ansluta till en centralstyrd wlan-controller.  Vi anpassar lösningen efter ert behov.

Vi levererar hela vägen med strömmatade (poe) switchar, Cat6 kablage till accesspunkter samt externa antenner när det finns behov. Vi utför all konfiguration och montering i alla miljöer.

Wi-Fi Site Survey & Planering

Wi-Fi växer närmast okontrollerbart samtidigt som andra icke-802.11 utrustning stör ut företagets viktigaste kommunikation. För att en Wi-Fi installation ska hålla täckning och kvalitet behöver den planeras. Detta gör vi med en spektrumanalysator för att hindra vanliga problem som kan uppstå med Wi-Fi kommunikation.

Brandvägg och VPN

Skydda ditt nätverk från intrång samt spridning av känslig information. Vi kan installera en brandvägg som ger dig tillgång till den senaste next-gen firewall funktionerna. Med lager 7-filtrering kan du begränsa vilka protokoll och typer av trafik som brandväggen släpper igenom.

Vill du koppla ihop alla kontor hjälper vi dig med att koppla ihop kontoren med site-2-site VPN. Då kan ni på ett säkert sätt dela resurser mellan kontoren. Så som skrivare, servrar, passagesystem etc. Förbindelsen skapar en krypterad tunnel mellan kontoren genom den befintliga internetförbindelsen. Så ni slipper investera i dyra MPLS-förbindelser.

Arbeta säkert hemifrån, ansluta säljare och jobba på affärsresor. Även här används samma teknik. Med en liten mjukvara i datorn kopplar du upp en säker och krypterad förbindelse till kontorets brandvägg. Därigenom kommer du åt de resurser du är tilldelad.

Genom att installera dubbla brandväggar som jobbar i en active-active failover-konfiguration minimerar du företagets ner-tid vid hårdvarufel.

Vi installerar stabila och beprövade lösningar från Cisco.

VPN-lösning